Tabbouleh er tradisjonelt laget med bulgur – for en glutenfri og sunnere variant har jeg har laget den med quinoa og det funker så bra. Masse deilige friske smaker gjør dette til deilig og lett sommermat og så går det raskt å slenge sammen.

4 PORSJONER:
Tabbouleh:
2 dl quinoa
4 dl vann
1 sitron, saften
1 granateple
2-3 vårløk i skiver
1 neve mynteblader, hakket
1 neve bladpersille, hakket
6-8 cherrytomater, i fire
40 g pistasjnøttkjerner, ristet i panne
olivenolje
salt
pepper

4 kyllingfileter
4 ss rød pesto (oppskrift her)
sitron
salt
pepper

Tzatsiki:
2 dl naturell yoghurt (laktosefri)
1/2 agurk
1 hvitløksfedd
sitron
olivenolje
mynte

FREMGANGSMÅTE:
Begynn med å lage pesto, hvis du ønsker å lage egen. Skjær et snitt i kyllingfileten på siden, slik at det blir en lomme i kjøttet. Fyll lommen med pesto. Skvis over sitron, olivenolje og krydre med salt og pepper. Stekes i ovn ved 180 grader i ca. 20 min – til kyllingen er stekt. I mens lager du tilbehøret.

skyll quinoaen i en finmasket sil i kaldt vann for å fjerne bitterstoffer. Ha de over i en kjele med litt olje på medium varme og rør til de popper litt i kjelen. Ha over vannet og litt salt. La det simre på lav varme til vannet er fordampet under lokk. Ta av kjelen av varmen og fjern lokket, la det stå litt og rør med en gaffel for å fluffe den opp litt. La den avkjøles litt.

Ha yoghurt i en bolle. Fjern kjernen fra agurken med en teskje og riv den grovt på et rivjern. Ha agurken i yoghurten. Skvis over litt sitron og ha i hvitløk og litt mynte. Dryss over litt olivenolje på toppen.

Del opp grønnsakene til tabboulehen, få ut frøene fra granateplet og hakk urtene. Rist pistasjnøttene i en stekepanne. Bland alt sammen med quinoaen og smak til med sitron, olje og salt/pepper.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.