Sommerruller er ferske vårruller. Det er lett å lage når du har alt fyllet klart. Du kan fint lage en vegetarvariant, bruke ferdigrevet kylling, ferdig andeconfit eller salmalaks om du ønsker. Men her er en oppskrift med pulled chicken og andeconfit som smaker veldig godt og friskt i munnen sammen med dipsausen. Lag gjerne litt ekstra når du først er i gang så har du en god lunsj/matpakke til dagen etter også. Det er veldig enkelt å lage når du først kommer inn i det, så jeg håper du gir det et forsøk!

Sausen kan minne litt om en hoisinsaus, men med peanøtter i stedet for fermenterte bønner. Den kan også serveres som tilbehør til grillmat, fisk, falafler eller salat. Bare fantasien setter grenser.

ca. 24 stk – 4 porsjoner

20 rispapirark
1 agurk
100 g babyspinat
2-3 vårløk
2-3 gulrøtter
koriander fersk
1 Lime
700 g kyllingoverlår/lår eller andeconfit (jeg lagde noen med and og noen med kylling)

Dipsaus:
4ss soyasaus
2,5 ss akasiehonning
2 ss peanøttsmør, kremet øko
1 ts sesamolje
2 ss risvinseddik
Saften av en 3/4 Lime
1/2 ss finhakket ingefær
1 stort hvitløksfedd, presset
5-6 dråper tabasco
1 klype hakket fersk koriander


 

FRAMGANGSMÅTE
Pulled Chicken: Salt kyllingen og legg i  en ildfast form i kjøleskapet en time før steking. Ta den ut og ha over 1 ss fiskesaus, 1 presset hvitløksfedd og 1 ss soyasaus og 1 dl rapsolje. La den steke i 150 grader i 1-1/2 time til kjøttet løsner lett fra benene.

I mens kyllingen er i ovnen kan du lage sausen. Bland alle ingredienser bortsett fra koriander og la den koke litt på middels varme til den tykner. Ha så over i en skål og avkjøl. Ved servering har du hakket koriander over.

Klargjør alle grønnsakene. Jeg bruker en spiralizer til agurken og gulroten, men bruk evt. en mandolin, processor eller hakk de i strimler for hånd. Vårløken strimles på skrå og spinaten skyldes og tørkes.

Når Kyllingen er klar lar du den avkjøle og drar kjøttet av benene. Dette kan gjøres kvelden før. Stek så kjøttet litt i en stekepanne i litt av oljen som er i formen.

sommerruller
Sommerruller – plasser fyllet i midten.

Bløtlegg et rispapir i ca. 20 sekunder i vannbad og legg på en våt trefjøl el. lignende. Ha ønsket fyll i en stripe i midten. Ikke ha i for mye – prøv deg fram. Rull de som anvist på pakken – brett over den ene siden og brett inn de to sidene mot midten og rull den siste siden rundt til du får en rull. Fortsett til alle rullene er klare. Server med sausen. De kan fint spises kalde.

Håper det smaker!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.