Jeg er virkelig glad i supper, hvertfall nå som det begynner å bli litt kaldere ute og man kan sitte å varme seg inne på en god suppe. Dette er en klassiker som metter godt – med min egen vri. Litt crunch på toppen gir god konsistens og løfter suppa til nye høyder. Her har jeg laget søtpotetchips, som er veldig enkelt og som du gjør mens suppa koker. Men server gjerne med ristede nøtter, kjerner, sopp eller brødcrutonger om du vil. Ikke minst er den superrask å lage i en hektisk hverdag.

INGREDIENSER

3-4 porsjoner

1 purre
2 hvitløksfedd
500 g potet (jeg brukte nypotet med lyst skall)
5 dl vann
1 dl fløte
2 dl lett melk
1,5 ss kyllingfond (bruk grønnsaksfond om du ønsker vegetarisk)
1 ss olivenolje
1 ss godt smør
1 ss hvitvinseddik
fersk timian

1 søtpotet
2 sopp
salt/pepper
rapsolje/solsikkeolje til steking av chips


 

FRAMGANGSMÅTE

Kutt purre i skiver og vask godt. Finhakk hvitløk. Skrell poteten og del i små biter. Ha purren og hvitløken i en kasserolle og la det surre i smør og olivenolje til de er mykt. Ha i hvitvinseddik og potetene og la det surre litt til. Hell på væsken og fond og la det putre til poteten er mør. Kjør jevn med en stavmikser eller i en blender. Den skal være litt tykk – er den for tykk har du i mer vann eller melk. Smak til med sitron, timian, salt og pepper.

Mens suppa koker lager du chips. Skrell søtpoteten og skjær tynt med mandolin, skarp kniv eller ostehøvel. Legg på et tørkepapir for å fjerne evt. væske. Varm en stekepanne og ha i 1 cm olje. Test varmen med en chips og juster deretter. Stek til de blir gyldne, fjern dem med en hullsleiv/fiskeøse og legg dem på tørkepapir for å fjerne overflødig væske. Ha på salt og pepper om du vil. Stek soppen i olje og krydre med salt, pepper og timian. Anrett suppa med soppen på toppen, et lite drypp med olivenolje, timian og søtpotetchips. Håper det smaker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.