Det er ikke lett å få til gode glutenfri brød som er mettende, saftig og har god konsistens. Jeg liker best grove brød og dette brødet har mye fullkorn og nøtter. Dette müslibrødet er saftig og mettende og helt nydelig med ost på. Det holder seg fint til neste dag i et klede. Det kan også fryses, enten om du deler det opp i skiver, slik at du har varmt brød til frokost eller fryser halve brødet. Det er bakt med bakepulver og natron i stedet for gjær – så det er et noe tyngre og mer kompakt brød ala rugbrød i konsistens, men fortsatt saftig og med mye gode smaker.

1 stort brød

420 g av min egen grove
glutenfrie melblanding:

120 g bokhvetemel
100 g fullkornsrismel
50 g mandelmel (malte mandler)
40 g potetmel
40 g maisstivelse
40 g fiberhusk
20 g chiafrø

330 g havremel *
1 ss honning
1 ts salt
4 ss olivenolje
4 ts bakepulver
1 ts natron
4 dl naturell yoghurt (laktosefri)
4 dl vann

Müsliblanding:
50 g rosiner
50 g aprikos
50 g mandler
50 g valnøtter


 

Legg müsliblandingen i vann mens du blander sammen deigen. Bland alt det tørre i en bakebolle og bland det våte i et litermål. Bland det våte i det tørre og elt godt sammen ved hjelp av maskin eller for hånd. Deigen skal være litt klissete.

Hell ut vannet av müsliblandingen og hakk i grove biter eller kjør det litt med puls i en food processor. Elt det inn i deigen.

Ha over i en smurt brødform. Trykk den godt sammen ned i formen. Skjær noen snitt i brødet med en skarp kniv og pensle med litt vann.

Stekes på 175 grader i ca. 1 time på nederste rille i ovnen.

La det avkjøles en times tid før du skjærer det opp. Holder seg ferskt til neste dag pakket inn i en kjøkkenhåndduk.

*Bruk glutenfri havregryn/mel hvis du har cøliaki eller skal lage dem til noen med cøliaki. Jeg har kun glutenintoleranse og kan derfor bruke vanlig havre, siden den egentlig er naturlig glutenfri – men kan inneholde spor fra andre kornsorter.

muslibrød

Lagre

2 replies on “Müslibrød – glutenfritt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.