Denne oppskriften på vegetarlasagne er min modifiserte versjon fra en av Hellstrøms sine kokebøker. Jeg har også komponert min egen hjemmelagde glutenfrie pastaoppskrift som er kjempegod og kan brukes som base til alle slags typer pasta.

4 PORSJONER

1 stor grønn squash
2 store aubergine
350-400 g søte plommetomater (ca. 8 stk)
1 gul paprika
2 røde søt paprika
1 stor løk
4 fedd hvitløk
150 g spinat
80 g parmesan
2 dl fløte
fersk timian
sitron
olivenolje

Pastadeig:
140 g rismel
80 g maismel (gul type)
4 ss maisstivelse (maizena)
1 ts fiberhusk
1 ts xanthan gummi
1 ts olivenolje
1/2 ts salt
4 store egg
litt vann

FRAMGANGSMÅTE:
Bland det tørre i en bolle og lag en grop som du fyller med eggene og oljen. Arbeid det sammen med en gaffel og så med hendene til du har en fast deig. Tilsett litt vann hvis den er for hard. La den hvile minst 1 time i kjøleskap. Kan lages kvelden før.

Sett ovnen på 225 grader. Prikk auberginene godt med en gaffel. Ha auberginenen og paprikaene på et stekebrett. Smør paprikaen med litt olivenolje. Bakes til auberginene er myke og paprikaen har brent skinn. Ta det ut av ovnen og sett ned varmen til 180 grader. Ha paprikaen i iskaldt vann raskt og dra av det svidde skinnet og del de opp i strimler.

Mens dette står i ovnen lager du klart pastaen. Kjevle den tynt ut for hånd eller med pastamaskin til innstilling 5 og lag passende plater til din form jeg brukte målene 10×20 cm og brukte 12 stk. Legg de utover et fuktig klede etterhvert som du produserer og forkok dem i ca. 4 min til de er al dente. Skyll de i kaldt vann og legg de til side så lenge – ikke oppå hverandre, da kan de klistre seg sammen.

Legg tomatene på et stekebrett med bakepapir. Pensle med olivenolje og dryss over salt. Bak til de er myke. Skjær løk i tynne skiver og stek den myk i olivenolje på svak varme – den skal ikke få farge krydre med salt og pepper. Ta den ut Skjør av enden på squashen og del den i to på langs. Skjæres i tynne lange skiver, 3 mm, gjerne med mandolin. Finhakk hvitløken. Stek squashen i samme panna og ha i hvitløk og spinat til slutt. Krydre med salt og pepper.

Dra av skallet på auberginene og mos dem med 2 ss olivenolje med en stavmikser til en jevn masse. Smak til med salt og pepper. Sett til side. Kjør tomatene i stavmikseren til en jevn tomatsaus – bland de med løken, paprikaen og squashen og ha litt timian. Smak til med salt og pepper. Så kan vi begynne å montere.

Legg pasta i bunnen av en form og ha på 1/3 del av auberginemosen. Ha så på tomatsausen med grønnsakene. Ha på et nytt lag med pasta, auberginemos, tomatsaus og gjenta igjen. Avslutt med et fjerde lag med pasta.

Lag ostesausen ved å gi fløta et raskt oppkok og ha i revet parmesan. Smak til med timian og sitron og fordel den over pastaen.
Gratineres i ovnen på 180 grader i ca. 20 min.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.