En av mine favorittdesserter. Jeg elsker den flytende kjernen og hvis du lar den stå i kjøleskapet til neste dag, kan du spise den som sjokolademousse også. Smaken blir påvirket av sjokoladen du bruker, jeg anbefaler Odense Mørk sjokolade 55% og min favoritt Valrhona Manjari 64%, som er en fransk gourmetsjokolade.

valrhona

INGREDIENSER
6 porsjoner

100 g sjokolade (50-67% kakao)
100 g smør, lettsaltet
4 egg
1 dl sukker
1 dl havremel*
havsalt


Smelt smøret og del sjokoladen i små biter og ha det sammen med smøret i en bolle og la det stå litt til sjokoladen smelter. Pisk egg og sukker lett og bland sjokoladeblandingen i. Pisk kraftig til en jevn røre. Sikt over melet og rør inn.

Jeg bruker å fordele i små ildfaste porsjonsformer og steke de midt i ovnen på 200 grader i ca. 10 min til toppen har stivnet. La formene stå og avkjøle i 10 min før de hvelves på en tallerken eller spises fra formen. Dryss over litt knust havsalt ved servering og gjerne frysetørrede bær, om du ikke har friske bringebær/jordbær.

*du kan fint bytte ut havremel med maismel, kokosmel, mandelmel eller bokhvetemel. Dersom du tåler gluten kan du bruke hvetemel eller speltmel.

*Bruk glutenfri havregryn/mel hvis du har cøliaki eller skal lage dem til noen med cøliaki. Jeg har kun glutenintoleranse og kan derfor bruke vanlig havre, siden den egentlig er naturlig glutenfri – men kan inneholde spor fra andre kornsorter.

Håper det smaker!

[google-translator]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.