Risotto er noe av det beste jeg vet. Denne versjonen er med sopp, spinat og asparges – men her er det bare å eksperimentere med grønnsaker. Jeg synes av og til risotto kan bli litt tungt, så jeg bruker en del sitron for å balansere smakene. Den skal være kremet, som risengrynsgrøt med litt tyggemotstand i risen og smake fyldig av parmesan. Risotto er en fullverdig middag i seg selv, men er også godt tilbehør til f.eks. ovnsbakt kylling, biff eller laks. Og det tar ca. 30 minutter fra start til slutt, noe som er supert når man trenger en rask middag.

INGREDIENSER
4 porsjoner

2 ss olivenolje
1 ss smør
1 løk, finhakket
2 hvitløksfedd
300 g aboriris
ca. 8 dl varmt vann
+ 3 ss fond (Bong Touch of Taste kyllingfond)
1 dl hvitvin, halvtørr (jeg brukte Pinot Gris)
6-8 tråder safran (kan sløyfes)
1 bunt grønne asparges
ca. 200 g sopp (jeg brukte 140 g kantarell og 60 g aromasopp)
100 g revet parmesan
1/2 sitron, saften
100 g spinat
et par klyper timian, fersk


Rens soppen med en soppbørste eller pensel. Del i passende biter. Varm smør i en stekepanne/gryte og stek soppen til den blir litt gylden, krydre med salt og pepper. Ta soppen ut av stekepannen, bortsett fra fire-fem biter og ikke skyll pannen. Ha i 1 ss smør og 2 ss olivenolje. Finhakk løk og hvitløk. Fres løk og hvitløk i pannen til den blir myk. Ha i risen. Rør godt slik at fettet smører risen. Ha i vinen og safran, litt fersk timian.

Varm derettter vann i en vannkoker og ha i et litermål/mugge og rør i fonden. Tilsett litt og litt kraft i pannen mens du rører. Etter ca. 15 min tar du i aspargesen som er delt i tre deler. Fortsett å rør inn kraften til risen er myk og kremet, men samtidig har litt tyggemotstand. Det tar ca. 20 min. Ha så i parmesan og spinat. Smak til med sitron og salt.

Bland godt og server med en skvett god olivenolje, ferskvernet pepper og litt timian på toppen. Håper det gir mersmak!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.