Dette er en annen taco variant med torsk, salsa verde og syltet rødkål. Gi et skikkelig løft til fredagstacoen med hjemmelagde tortilla, salsa og tacokrydder. Det tar litt tid men det meste kan gjøres på forhånd og når du først steker tortilla, kan du gjerne steke flere og fryse til en annen gang. Tortillaene er også gode når de blir fritert i panne eller stekt i ovnen hvis du ønsker en crispy tortilla. Melet som brukes er ekte meksikansk mel som er framstilt på en spesiell måte, vanlig maismel vil ikke ha den samme smaken og konsistensen. Det kan kjøpes i spesialforretninger eller bestilles på nett. Salsa Verde er en kjempegod grønn salsa – autentisk meksikansk, men tomatillo er ikke så lett å få tak i. Jeg har bestilt hermetiske tomatillo på nett, fra chillihouse.dk. Jeg lager gjerne en kjempestor porsjon og fryser det som ikke brukes – så har jeg til neste gang.

Jeg komponerer ofte Taco med ulike smaker som søtt, salt, syrlig og bittert og synes det er godt med ulike konsistenser – og her får man det hele.

INGREDIENSER

4 porsjoner

Tacokrydder:
2 ss chillipulver
4 ss spisskummen
1 ts chilli flakes
2 ss løkpulver
4 ss paprikapulver
2 ss hvitløkspulver
1 ts cayenne
2 ts salt
2 ss koriander malt
1 ts persille tørket
1 ts oregano

Fisk:
3-4 ts tacokrydder
600 g torskefilet
1 lime saften
salt

Tortilla, 16 stk:
4,6 dl Masa Harina mel (meksikansk maismel)
2 ts maisstivelse (maizena)
4-4,5 dl varmt vann
1/2 ts salt
evt. 1 neve korianderblader, finhakket og blandet i vannet.

Salsa Verde:
850 g tomatillo (hermetiske)
2 ss jalapeno (syltet på glass)
1 mediumstor hvit løk (ikke hvitløk, bruk evt. gul løk)
ca. 0,75 dl koriander
1 Lime, saften
salt

Syltet rødkål:
1/2 rødkålshode
1,5 dl vann
1 dl sukker
0,75 dl eplecidereddik/vineddik
1 tommelbit ingefær

Salsa Verde & Syltet Rødkål
Salsa Verde & Syltet Rødkål

Begynn med syltelaken. Ha vann, sukker, eddik og ingefær i en kasserolle og kok opp. Hell det over den finsnittede kålen og ha det i et glass med lokk eller en bolle med plastfolie. La det stå i kjøleskapet i 1 time. Enda bedre hvis du lager den kvelden før. Holder seg lenge i lukket glass.

Salsa Verde:
Ha tomatilloene i en stekepanne sammen med løk og jalapeno. Stek til løken er myknet. Ha i en blender sammen med koriander og Lime. Kjør til en jevn masse. Smak til med salt og limejuice. Avkjøles.

Tortilla:
Bland det tørre og ha i varmt vann. Kna deigen sammen i ca. 2-3 min og form til en ball med hendene. Dekk med plast og la den hvile i 20-30 min.
Juster evt. deigen med mer vann eller mel etter hviling. Den skal være som plastelina i trykket og skal ikke smuldre. Form til små kuler, 16 stk og legg i et fuktig klede mens du kjevler ut mellom to bakepapir eller plastikk eller bruk en tortillapresse med plastikk rundt deigen. Stek i varm jernpanne el. vanlig stekepanne i ca 40 sek på hver side. Legg i aluminiumsfolie for å holde de varme.

Fisken:
Skjær fisken i biter og mariner fisken i saften av 1 lime og 3 ts taco krydder. La stå i 5 min. Stekes i 3-4 min i en varm stekepanne i olje. Til fisken så vidt går fra hverandre.

Legge et lag med Salsa på en tortilla, legg på fisk og riv over litt ost. Legg til slutt på kålen og spis.

Lagre

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.