Fiskekaker er utrolig godt og så enkelt å lage selv. Jeg savner norske fiskekaker her i København. De jeg har prøvd her kan ikke sammenlignes med de norske, desverre. Så da lagde jeg mine egne etter en god gammeldags oppskrift. Det er viktig at både melken og fisken er kald da det hjelper bindingsprosessen slik at du får faste kaker. Denne oppskriften er en baseoppskrift, så du kan variere med ulike urter, krydder og grønnsaker om du vil. Tilbehøret kan varieres i det uendelige da fiskekakene er milde i smaken, prøv de i en wrap av potetlompe eller som burger.

4 PORSJONER:
500 g kald filet av hyse
1/2 ts salt
1,5 ss potetmel
ca. 1 dl kald laktosefri lettmelk
litt pepper
1/2 løk, hakket
1 egg
1,5 ss hakket gressløk
litt revet muskatnøtt

FRAMGANGSMÅTE:
Del fisken i terninger og hakk løken. Ha alle ingrediensene bortsett fra gressløk i en food processor eller bland med stavmikser i en høy bolle. Bland til det henger sammen, men fortsatt er litt grovt. Rør i gressløken med en skje. Brunes på begge sider i olje og evt. etterstek på lavere varme.

Rask Ajoli:
2 dl rapsolje
2 ss olivenolje
2 eggeplommer
2 ss vann
1 ts dijon
2 ts eddik
1 fedd hvitkløk, uten spire
kajennepepper
paprikapulver
skvis med sitron
1/2 ts salt
1 liten klype salt

FRAMGANGSMÅTE:
Hakk hvitløken og ha alle ingrediensene borsett fra sitron og olje i en høy beholder. Sett stavmikseren ned i bunnen av beholderen og hell forsiktig over oljen. Skru på stavmikseren og hold den nede på full guffe til du ser at det blir tykkere, det tar 1-2 min. Så kan du løfte stavmikseren litt på skrå slik at majonesen blir luftig og godt blandet. Ha i sitron og smak til med krydder.

Fennikelsalat:
1 stor fennikel, i tynne skiver
100 g reddiker, i tynne skiver
saften av 1 appelsin
salt/pepper

Jeg serverte med ovnsbakte skiver av gulrøtter, pastinakk og squash. Legg de på et stekebrett og dryss over krydder, sitron og olivenolje. Stekes på 175 grader til de er ferdige.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.