Gulrotsuppe har vært en av mine favorittsupper lenge. Det er en enkel rett å smekke sammen hvis man har det travelt og vil ha en sunn middag. Denne suppen har smak av ingefær, chilli og koriander som gir den en asiatisk vri. Server den med litt ovnstekt chips av gulrot og du har en vinner. Du kan også bruke ristede nøtter eller gresskarkjerner som topping. Bruk kokosmelk dersom du ønsker en vegansk suppe.


4 PORSJONER:

2 ss olivenolje
1 ss eplecidereddik
8-10 gulrøtter i små biter
1 tommelstorbit ingefær, finhakket
3 hvitløksfedd, finhakket
1 løk, hakket
3 ss grønnsaksfond
8 dl vann
1/2 dl fløte/kokosmelk
1-2 ts sambal ohlek
1/2 sitron, saften
2 gulrøtter til chips
Fersk koriander

FRAMGANGSMÅTE:
Varm olivenoljen i en stor kjele. Fres gulrot, ingefær, hvitløk og løk, til løken er myk.

Ha i fond og vann og la suppen småkoke i i ca. 20-30 min til gulrøttene er møre, avhengig av størrelse på gulrotbitene og hvor hardt det koker.

Mens suppa koker skjærer du gulrot med mandolin eller ostehøvel, og legger de på litt tørkepapir. Ha de utover et stekebrett med bakepapir og stek i ovn på 200 grader til de er crispy. Følg med så de ikke blir brent.

Hell suppa i en blender, eller bruk en stavmikser og kjør til du får en glatt og fin suppe. Smak til med salt, pepper, sitron, fløte og chilli paste.

Ha på et dryss med olivenolje, chips og litt fersk koriander på toppen. Nanbrød passer også veldig godt til suppa. Håper det smaker!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.