Gode vårruller med masse fyll er skikkelig knask. Det er så godt med ting som knaser i munnen og som du kan spise med hendene. Disse vårrullene er laget med rispapir og ikke vårrullpapir – de er dermed glutenfri. Vårrullene stekes i ovnen i stedet for å friteres – for en litt sunnere variant. De er fyllt med masse deilige asiatiske smaker og dyppes i hjemmelaget søt chillisaus. Jeg har byttet ut kålen med spinat, da jeg ikke tåler kål, og det smakte bedre med spinat spør du meg.

Vårruller, ca. 20 stk:
500 g kyllingkjøttdeig
3 revne gulrøtter
2 vårløk, finhakket
1 løk i skiver
200 g spinat
1 ts sambal olek
3 ss oyster sauce
2 ss fiskesaus
1 ts sesamolje
1 ss soyasaus
2 hvitløksfedd, finhakket
2 ts ingefær, finhakket
rapsolje til steking
ca. 20-40 rispapir (avhengig om du ønsker doble)

FREMGANGSMÅTE:
Stek kyllingen i en wok sammen med grønnsakene, hvitløk og ingefær. Når kyllingen er ferdig stekt har du i sambal, oyster sauce, fiskesaus, soyasaus og sesamolje. Ha i spinaten til slutt. La det avkjøles litt før du begynner å lage rullene. Lag dipsausen i mellomtiden. Jeg bruker en dyp tallerken når jeg våter ut rispapiret, du trenger ikke varmt vann, det går fint med lunket vann også. Legg de i bløt i 30 sek og ha de over på en trefjøl. Legg så på fyllet 1/3 inn på papiret og rull over en gang før du bretter inn sidene og ruller hele. Jeg brukte dobbelt rispapir på mine, men du kan også fylle de litt mindre, så du sparer rispapir. Jeg synes bare de ble mer crispy når jeg brukte to rispapir og så liker jeg at de blir store. Legg de på en rist dekket med bakepapir mens du lager de, så de får tørket litt. Sett ovnen på 240 grader. Legg de over på et stekebrett med bakepapir og pass på at det ikke er vått under – det skal være tørrest mulig for at de blir crispy. Stekes i ovnen til de er gylne. Snu de gjerne for å få jevn farge.


Søt Chillisaus:

1 dl vann
0,5 dl sukker
1 dl riseddik
ca. 2 ts Sambal Olek
1 ts brunt sukker
1 ss honning
1 ts agavesirup

Kok opp vann, sukker, sirup og honning. Tilsett eddik og sambal. La sausen reduseres til en tykkere sirup. Smak til underveis om den trenger mer sukker eller chilli. Smak deg fram til slik du liker styrken. Settes til avkjøling ca. 1 time. Den skal ikke være for tykk eller for rennende.

Jeg serverte også en mangosalat ved siden av: bestående av 1 mango, limesaft og vårløk. Håper du gir det et forsøk!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.