En versjon av falafel/vegetarburger uten kikerter, men med søtpotet og spinat. Disse passer både til lunsj eller middag og kan lages store eller små. De bakes i ovnen så du slipper å fritere eller steke de i olje. Server de med hummus, en god salat, med brød eller det du måtte ønske. En bra måte å få seg i mer grønnsaker!

INGREDIENSER
2 porsjoner, 8 stk

300g søtpotet, revet
70 g spinat
1 liten gul løk, hakket
1 hvitløksfedd, hakket
1 ts paprikapulver
1 ts spisskummen
1 ts koriander
1/2 ts salt
olivenolje til steking
4 ss havremel
3 ss polentagryn

Hummus:
1 boks kikerter (400 g)
1 hvitløksfedd
4 ss olivenolje
1/2 sitron, saften
1 ss tahini
1/2 ts paprikapulver
1 klype salt
1 klype spisskummen


 

Varm olivenolje på middels varme i en stekepanne. Ha i krydderne og la det surre litt før du har i søtpotet, løk og hvitløk. Stek til løken er myk, ha så i spinat og vend den inn i blandingen. Ha det over i en food processor, kraftig blender eller kjør til en paste med en stavmikser. Ha så i havremel og polenta. Bland det godt sammen og la det stå i 20-30 min. Juster evt. med mer mel dersom den er for våt. Den skal være akkurat så klissete at du klarer å forme en ball med massen. Ta gjerne litt olje eller vann på hendene når du former dem.

Legg dem på et stekebrett med bakepapir og stek dem på 200 grader, gjerne varmluft i 20-30 min eller til de er gyldne i fargen og crispy på utsiden. La de avkjøles litt før servering.

Mens de steker lager du hummus ved å kjøre kikerter og hvitløk til en paste med olivenolje og sitron i en food processor el. lignende. Smak til med krydder.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.