Kjempegod hverdagsrett med kylling og grønnsaker som gjør seg selv i ovnen. Her brukes hele kyllingen og den blir saftig og god siden den kokes i sausen på beina. Servert med en quinoa salat med fennikel er det en vinner og enda bedre som restemat.

4 PORSJONER:
1 hel kylling, deles i fire
eller en pakke med kyllinglår
680 g hakkede tomater/passata
4 hvitløksfedd
1 rødløk
1 liten løk
30 g ingefær
3 ss eplecideredddik
2 ts sambal ohlek,
eller 1 chilli uten frø.
0,5 dl olivenolje
4 ss honning
1 squash
300 g søtpotet
2 dl quinoa
4 dl vann
1 fennikel
fersk basilikum
fersk persille

FREMGANGSMÅTE:
Hakk rødløk og løk i skiver, søtpotet og squash i passe små biter. Finhakk hvitløk og ingefær.
Smelt honningen i en kasserolle til den har en gyllen farge. Ha i oljen og fres løken og hvitløk i blandingen på medium varme. Ha i tomatene, honning, eddik og chilli. Ha i søtpotet og squashtomatene og la det koke litt inn og smak til med salt og pepper.

Ha kyllingen i en ildfast form, krydre lett med salt og pepper. Hell over tomatsausen og sett i ovnen på 200 grader i ca. 40 minutter til kyllingen er ferdig. Dryss hakket basilikum og bladpersille over ved servering.

I mens lager du quinoasalat. Skyll quinoaen i rikelig med vann i en sil for å fjerne bitterstoffer. Ha litt olje i en kasserolle og ha i quinoaen. Fres de litt til det popper i pannen. Ha så over vannet og litt salt. Kokes på lav varme i ca. 15 minutter til vannet er trekt inn under lokk. Fjern så lokket og rør litt i den, la den stå å fordampe litt. Skjær fennikel med mandolin, kniv eller ostehøvel i tynne skiver. Vend alt sammen med quinoaen og ha over et par ss olivenolje, salt, pepper, urter og saften av 1/2 sitron.
Server!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.