Ratatouille er en klassisk fransk vegetarrett – her min variant med litt mer piff. Jeg er veldig glad i grønnsaker og denne er en av mine favoritter – hvor grønnsakene får den oppmerksomheten den fortjener. Den kan serveres med ris, potet eller pasta eller som den er til kjøtt, fisk, kylling eller vegetarboller. Her er en variant med ovnsbakt sitronsmørkylling som garanterer et saftig kyllingbryst hver gang.

Til fire trenger du:

600 g kyllingbrystfilet
50 g smør
1 sitron, saften
1 ts paprika krydder
ferske urter, hakket
salt og pepper

Ratatouille:
1 rødløk
1 gul paprika
1 grønn paprika
1 rød paprika
2 hvitløksfedd, finhakket
1 squash
1 aubergine
2-3 gode plommetomater
200 g hermetisk tomat
3 ss olivenolje
(1 ts tørket timian)
1 ts salt
1 ss frisk timian
1 ss balsamico eddik
1 ts sukker eller honning
pepper

 

Start med å marinere kyllingen i minst 30 min i saften av 1 sitron og krydder i en ildfast form og sett på ovnen på 175 grader.
Skyll og hakk grønnsakene i firkanter. Den kjappeste måten å dele squash og aubergine på er å dele den i fire på langs, så dele skivene i to «bunker» og dele de igjen på langs for så å kutte de på tvers igjen. Varm opp en wok eller stor stekepanne og ha i oljen. Ha så i løk og aubergine og la det steke i 2-3 min før du tar i resten av grønnsakene, bortsett fra tomaten. La det stekes i 8-10 min før du har i tomatene, balsamico og timian. Nå kan du sette inn kyllingen i ovnen, men først har du på en liten klatt med smør på hver kyllingfilet. Stekes midt i ovnen, gjerne med varmluft. Snus etter 10 min og hviles i 5 min før du skjærer den. I mens koker ratatouillen i 20-30 min – til grønnsakene er møre og fine. Smak til med sukker, salt og pepper.

Så er det bare å servere. Håper det gir mersmak!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.