Dette er en lettvint og rask hverdagsmiddag med det lille ekstra. Sojanøttesmøret gir fisken den oppmerksomheten den fortjener og bringer hele retten sammen. Den passer til all slags hvit fisk og kamskjell. Server med ovnsbakte grønnsaker som fennikel, squash og vårløk.

INGREDIENSER

4 porsjoner

800 g torskefilet
800 g søtpotet
125 g usaltet smør
1 dl melk
fersk timian
1 ss ingefær
1 hvitløksfedd
2 ss soyasaus
2 ss sjalottløk
1 squash
1 fennikel
3 vårløk
dryss olivenolje
1 sitron


Skjær squash, fennikel og vårløk i skiver. Dryss over litt olivenolje, timian, salt, pepper og sitron. Ha i en ildfast form og bak i ovnen.

Riv eller kutt søtpotet i biter og ha på akkurat nok vann til å dekke. Kok mør og hell av vannet. Ha i melk og en klatt smør og kjør til en puré i blender eller med stavmikser. Smak til med sitron, salt og pepper.

Nøttesmør:
Smelt smør i en stekepanne, la det brunes til det blir karamellfarget, ha så i soyasmør og en dæsj sitron. Ha i finhakket hvitløk, sjalottløk, en dæsj med fersk timian og ingefær og la det frese litt. La det stå mens du tilbereder fisken.

Skjær fisken i fire porsjonsbiter og stek i pannen eller i ovnen. Øs over nøttesmøret mens den steker. Den er ferdig når fiskekjøttet så vidt deler seg. Så er det bare å servere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.